Aanbevelingen

Henk Volberda – Professor of Strategic Management & Business Policy, Erasmus Universiteit

“Het concept van Connect Knowledge past perfect binnen het thema sociale innovatie. Connect Knowledge slaagt erin om de vier kernelementen van sociale innovatie te implementeren, zodat er verandering en samenwerking ontstaat in uw bedrijf. Wouter begrijpt als geen ander dat de gevestigde orde snel moet innoveren, anders veroveren nieuwe bedrijven de markt. Zijn visie over interne netwerken is helder: Een intern netwerk is een sterk middel om silovorming binnen bedrijven tegen te werken. Hierdoor komt de medewerker ‘echt’ centraal te staan en zijn bedrijven in staat om bottom-UP te innoveren. Dit leidt tot nieuwe energie, kansen, mogelijkheden om te innoveren en dus nieuwe omzet. Wouter weet dat op een energieke wijze over te brengen.”

Ontvang een GRATIS pdf met extra tips en trick over het toepassen van het SKUNK canvas.

Geef je vandaag nog op voor de nieuwsbrief en ontvang deze GRATIS pdf per mail.Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief

Robert Lodder – Managing Director CBRE B.V.

Innovatie dag 25 april 2017 (keynote + SKUNK workshop)

“Wij willen graag investeren in innovatie. Onze organisatie bruist van de creativiteit en kennis, maar we zijn ook op zoek naar meer kruisbestuiving, zowel binnen als buiten onze organisatie. Daarom organiseerden we een CBRE Innovation Event waarbij Wouter Truffino ons stimuleerde om groter en nog creatiever te denken. Onder zijn begeleiding zijn we met collega’s, klanten en 8 door Wouter geïntroduceerde startups tot vele prachtige ideeën gekomen, waarvan er 9 zijn gepitch! We gaan nu aan de hand van uitgewerkte business cases een keuze maken welke ideeën we nog dit jaar echt gaan realiseren. Het was een inspirerende dag, met dynamiek alom en veel enthousiasme bij medewerkers en klanten. Een zeer geslaagd event!”

Jacolien Eijer – Directeur NLingenieurs

Innovation Expo 14 april 2016 (Vraagstuk minister Schultz van Haegen, SKUNK workshop)

“Ik geloof erg in de kracht van kruisbestuiving tussen experts. De energie die ontstaat als mensen zich laten inspireren door compleet andere vakgebieden is enorm, vooral als er ruimte wordt genomen om groot te denken.

Exponentieel denken en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen wil iedereen natuurlijk, maar hoe krijg je dat nu echt voor elkaar? Terwijl ik nog bezig was om dit binnen onze vereniging meer te laten gebeuren, had Wouter de oplossing al klaar. Een oplossing die was ontstaan in de kelders van Grontmij en die door Wouter steeds meer is vervolmaakt.

We hebben dit toegepast tijdens de Innovation Expo 2016 in Amsterdam waar we hebben een event hebben georganiseerd rondom Smart Roads over de infrastructuur die nodig is voor de zelfrijdende auto. Het leverde een energieke, dampende bijeenkomst op waar ondermeer verkeerskundigen, wegenbouwers, energiedeskundigen en financiële experts een aantal ideeën hebben geformuleerd en uitgewerkt. Deze ideeën zijn weer input geweest voor de innovatiecentrale in Helmond.”

Kapitein Maurits – Innovatiecentrum AIR, Koninklijke Luchtmacht

Eigen event ism Koninklijke Luchtmacht 25 september 2015 (Keynote + SKUNK workshop)

“Als Koninklijke Luchtmacht geloven we dat innovatie van groot belang is om te vernieuwen en van waarde te blijven voor Nederland. In ons vak waar we werken aan vrede, veiligheid en vrijheid is geen tweede plaats! We gebruiken de blik van innovatie om in het hier en nu meters te maken, maar ook om onszelf goed voor te bereiden op de vaak onzekere toekomst. Voor ons is innovatie ook kennis delen en andere kennis, inzichten, methoden en technologie binnenhalen. Samen met Wouter hebben we (in september 2015) een middag gewerkt met het Skunk Canvas. We hebben die middag met enthousiastelingen en positieve meedenkers nieuwe inzichten gekregen in onze organisatie en nieuwe manieren van doen. Daarnaast hebben wij kunnen toelichten hoe we als Luchtmacht aan de slag zijn met innovatie en hoe onze organisatie van waarde is voor alle Nederlanders.
Wouter geeft met het Skunk Canvas praktische handvatten om de eerste stappen te zetten, anders naar je organisatie en innovatie binnen je organisatie te kijken.”

Margot Vogels – Marketing en communicatie bij Continu

Intern inspiratie event 15 september 2016 (korte keynote + SKUNK workshop)

“In september 2016 heeft Wouter voor een groep van circa 25 bouwkundige arbeidsmarktspecialisten van Intermediair Continu geprikkeld om na te denken over innovaties in de arbeidsmarkt. Door een kijkje in de innovatiekeuken van onder andere GUP te geven, konden wij ervaren hoe een andere bedrijven nadenken over innovatieve oplossingen en wat daar allemaal voor nodig is. Van volledig vernieuwde bottom-up bedrijfsmodellen tot kleine hand-on tips zoals bijvoorbeeld een whatsapp coachgroep. Na een korte plenaire sessie werd het SKUNK canvas aan de muur gehangen, kwamen de post-its op schoot en konden we in twee groepen zelf aan de slag. Binnen no-time kwamen verschillende nieuwe ideeën boven water. Een inspiratievolle sessie die vooral goed inzetbaar is voor teams op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen.”

Rob van de Braak – teamleider Waterschap Vallei en Veluwe

Innovatie event 28 juni 2016 (korte keynote + SKUNK workshop)

“In de laatste week van juni 2016 heeft de Stimuleringsgroep Innovatie van Waterschap Vallei en Veluwe, Wouter Truffino van Connect Knowledge gevraagd om een samengesteld brainstorm team van Waterschap Vallei en Veluwe, Gas unie, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Rolande LNG en papierproducent Parenco te begeleiden. Met de skunk-sessie hebben we geprobeerd een antwoord te krijgen op de vraag: ‘hoe en op welke locaties kunnen we Bio-LNG produceren?’ De sessie was goed bezocht en de deelnemers waren erg te spreken over deze vorm en de begeleiding van Wouter. Het skunk canvas geeft de mogelijkheid om alle ideeën van groen en wild tot rijp en afgewogen aan de oppervlakte te krijgen en dit bespreekbaar te maken. Opbrengst van de brainstorm waren: Mogelijkheid om Bio-LNG uit biogas te produceren wordt verder uitgewerkt en onderzocht en voor de afzet Bio-LNG zijn twee kansrijke ideeën geïdentificeerd: Brandstof voor de dieseltrein die pendelt tussen Apeldoorn en Zutphen en/ of een Bio-LNG vul punt voor het transport van Parenco.”

Paul Waarts, Vernieuwend leider in civiele techniek, provincie Noord-Holland

“Wouter heeft de GUP (Connect Knowledge is hieruit ontstaan) goed bekend gemaakt binnen de wereld van de GWW. Zijn GUP (Grontmij Underground Pioneers) initiatief leidt er toe dat kansen voor innovaties vergroot en versneld worden. Wouter’s inzet en enthousiasme zijn daarbij essentieel. De GUP is een voorbeeld voor andere ingenieursbureau’s.”

Jeroen Endhoven, Heijmans Integrale Projecten

“Tijdens mijn afstudeeropdracht bij Grontmij ben ik via Wouter in aanraking gekomen met de GUP (Connect Knowledge is hieruit ontstaan). De GUP (Grontmij Underground Pioneers) is een fantastisch middel om zowel intern als extern nieuwe ideeën, oplossingen en samenwerkingen te ontwikkelen en tot stand te brengen.
Wouters enthousiasme en passie om samen verder te komen maakt de GUP naast een waardevol initiatief ook een initiatief waar veel energie vanuit voort komt. In zijn rol als afstudeerbegeleider heb ik Wouter leren kennen als iemand met passie voor innovatie die buiten de kaders denkt. De samenwerking met Wouter heb ik als prettig en waardevol ervaren.”

Gerben van Dijk, Werkte voor De Bouwcampus

“Met zijn initiatief voor GUP (Connect Knowledge is hieruit ontstaan) toont Wouter dat hij buiten de gebaande paden denkt en doet. In creatieve lunchsessies gaan collega’s en externen aan de slag met vragen van opdrachtgevers of collega’s. Door de veelzijdigheid van deelnemers wordt de vragensteller vaak op weg geholpen met verrassende inzichten. Zo vormt GUP (Grontmij Underground Pioneers) een mooie proeftuin voor adviseurswerk 3.0. “

Interessant vinden wij altijd de reacties na afloop van een inspirerende keynote inclusief een SKUNK workshop. Zie onderstaande: