Going SKUNK?

Going Skunk dateert uit de Tweede Wereldoorlog. In 1943 kreeg het bedrijf Lockheed Martin (Skunk Works) de vraag van de VS om een straaljager te ontwikkelen, omdat er Duitse straaljagers waren gezien in het luchtruim van Europa. In een recordtijd van 143 dagen ontwierp, testte en leverde Lockheed Martin de eerste Amerikaanse straaljager. Vandaag kan een contract nog niet eens in 143 dagen worden gesloten, laat staan dat een eindproduct kan worden geleverd!

Tegenwoordig betekent ‘going skunk’ het creëren van een gespecialiseerde verrijkte omgeving, bedoeld om een kleine groep van individuelen te helpen om een nieuw idee te ontwerpen door aan routinematige, organisatorische procedures te ontsnappen. Naast Lockheeds Martin (Skunk Works), passen ook inventieve bedrijven zoals Google’s X dezelfde principes toe. In het algemeen ligt de basis van hun succes in 6 ‘geheimen’ van succesvol innoveren, die de moeite van het aanleren en herhalen waard zijn.

Kort gezegd start zo snel mogelijk met een ondergronds netwerk (skunk). Wil jij weten wat een ondergronds netwerk is? Of wil jij weten wat de toegevoegde waarde hiervan is?

Kijk dan verder op onze website www.connectknowledge.nl.

De 6 ‘geheimen’ van succesvol innoveren?

  1. Stel de medewerker centraal en stimuleer samenwerking (medewerker centraal, IK is het nieuwe WIJ)
  2. Stel een team samen van mensen die kennis met elkaar willen delen (kennis delen is macht, competities en skills staan centraal)
  3. Stel onhaalbare doelen (alles is mogelijk, denk groots)
  4. Hanteer snelle doorlooptijden, ook als het geen succes is (falen is een optie)
  5. Maak het mogelijk om zelfstandig aan het grotere doel van de organisatie te werken (intrinsieke beloningen)
  6. Laat je mensen direct samenwerken met de beslissers (CEO/bestuurder) van de organisatie (lange termijn-betrokkenheid).

SKUNK CANVAS

Onderstaande het skunk canvas. Als je op de afbeelding klikt kom je op de website van Creatlr terecht. Hierop is een uitleg en een download te vinden van het canvas. Mocht je een workshop willen volgen om alles te weten over het canvas kijk dan hier….